Salade van komkommer, watermeloen en nectarine met Le Gruyère AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Vinaigrette van wittewijnazijn:
  • • 3 el wittewijnazijn
  • • 3 el olijfolie
  • • 200 g couscous, bereid volgens de aanwijzingenop de verpakking
  • • 1 handvol cherrytomates (kerstomaten), in4 gesneden
  • • ½ watermeloen, in blokjes
  • • 2 nectarines, in blokjes
  • • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • • 1 kleine komkommer, in plakjes
  • • 1 baby romaine sla (little gem sla), inreepjes
  • • 125 g Le Gruyère AOP Classic
  • • zout, peper

Voorbereiding

  1. Vinaigrette van wittewijnazijn: meng in een kom de wittewijnazijn met zout en peper. Voeg daarna al roerend de olie toe.
  2. Giet wat van de vinaigrette op de bodem van glazen inmaakpotten. Schik daarna de groenten en fruit in lagen, te beginnen met de couscous, de cherrytomaten, de nectarine, de watermeloen, de rode ui en de komkommer. Eindig met sliertjes sla.
  3. Breek de Gruyère AOP in brokken met de hand. Verdeel over de salades.
  4. Sluit de potten.
Aanbeveling

Slimme tip: gebruik glazen inmaakpotten. Salade in laagjes in een glazen inmaakpot oogt mooi en fris, en is ook gemakkelijk mee te nemen.

Voedingsinformatie

Variatietips: laat je inspireren door het rijke aanbod zomervruchten en vervang watermeloen of voeg er cantaloupe (cavaillon) meloen, perziken, vijgen, .... aan toe.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept