Smeazza

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
80 min.
Cook/bake time 80 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 vorm van ong. 23 cm Ø
  • Boter of bakpapier voor de vorm
  • 400 g prei, schoongemaakt en in fijne ringen gesneden
  • 500 g spinazie, geblancheerd en uitgelekt
  • 1 handvol snijbiet, schoongemaakt
  • Boter om te stoven
  • 2 el blaadjes van komkommerkruid (bernagie), fijn geciseleerd
  • 1 el marjoleinblaadjes
  • 2 dl water
  • 3 eieren
  • 5 el boekweitmeel of donker meel
  • 1 kl zout
  • Peper van de molen
  • Nootmuskaat
  • 250 g Formaggio d’Alpe du Ticinese AOP, in kleine blokjes gesneden
  • 20 g boter, klontjes
  • Bloemetjes van komkommerkruid om te versieren

Voorbereiding

  1. Stoof de prei, spinazie en snijbiet in de boter. Voeg komkommerkruid en marjolein toe, stoof en laat lichtjes afkoelen.
  2. Meng het water, de eieren en bloem en kruid. Meng met de kaasblokjes en groenten. Giet in een beboterde vorm of een vorm bekleed met bakpapier. Bedek met klontjes boter.
  3. Bak 40 - 45 min. onderaan in een voorverwarmde oven op 200°C en versier.
  4. Komkommerkruid of bernagie is een zomerbloeier met blauwe bloemen.
  5. De blaadjes kunnen in de keuken gebruikt worden. Je kan ze hakken of fijnsnijden. Ze hebben een frisse komkommersmaak. De bloemetjes zijn zeer zoet van smaak en dienen vooral voor de versiering van gerechten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept