Speltsoep met witte ui en Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 125 g Gruyère AOP
  • 175 g speltgraan
  • 2 bussels lente-uien
  • 100 g wortels
  • 1 peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 groot blik gehakte tomaten (800 g)
  • 8 dl groentebouillon
  • 1 laurierblaadje

Voorbereiding

  1. Laat de spelt gedurende 4 tot 6 uur weken in water. Hak het witte deel van de lente-uien fijn. Houd het loof opzij. Snijd de wortels in rondjes. Verwijder eventueel de zaden uit de peper en hak hem fijn. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Verwarm de olijfolie en stoof de peper, knoflook en gesneden ui. Voeg de wortels, tomaten, bouillon, laurierblad en uitgelekte spelt toe. Laat 1 uur sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan, tot de graantjes zacht zijn.
  2. Snijd het loof van de lente-uien fijn en voeg toe aan de soep. Laat gedurende 2-3 minuten stoven, leng eventueel aan met wat water. Kruid met peper en zout.
  3. Rasp de Gruyère AOP grof en serveer met de soep.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept