Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Speltsoep met witte ui en Gruyère AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 4 personen
125 g Gruyère AOP
175 g speltgraan
2 bussels lente-uien
100 g wortels
1 peper
2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
1 groot blik gehakte tomaten (800 g)
8 dl groentebouillon
1 laurierblaadje
Voorbereiding
Laat de spelt gedurende 4 tot 6 uur weken in water. Hak het witte deel van de lente-uien fijn. Houd het loof opzij. Snijd de wortels in rondjes. Verwijder eventueel de zaden uit de peper en hak hem fijn. Snijd de knoflook in fijne plakjes. Verwarm de olijfolie en stoof de peper, knoflook en gesneden ui. Voeg de wortels, tomaten, bouillon, laurierblad en uitgelekte spelt toe. Laat 1 uur sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan, tot de graantjes zacht zijn.
Snijd het loof van de lente-uien fijn en voeg toe aan de soep. Laat gedurende 2-3 minuten stoven, leng eventueel aan met wat water. Kruid met peper en zout.