Taart met spekjes op de wijze van Gruyères

0.0 Sterren / 0 Stemmen
40 min.
Cook/bake time 40 min.

Ingrediënten

Voor 6 tot 8 personen

  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl tijm
  • 100 g spek
  • 1 kant-en-klare of huisgemaakte kruimeldeeg
  • 1 el boter
  • 3 eieren, geklopt
  • 2 dl room
  • 1 teentje knofl ook, fi jngehakt
  • 1 puntje nootmuskaat
  • 150 g Gruyère AOP Classic, geraspt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Meng de uien met de olijfolie en tijm in een kom. Fruit gedurende 3 minuten. Zet opzij. Bak de spekjes. Zet opzij.
  2. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met behulp van een deegrol tot het deeg ongeveer de vorm van een vierkant heeft. Zet opzij. Beboter de bodem en wanden van de taartvorm. Bekleed de taartvorm met het deeg. Druk de wanden goed aan. Prik de bodem met een vork en vul de bodem met droge bonen of een steunvulling om te voorkomen dat het deeg zwelt tijdens het blind bakken. Bak 10 tot 15 minuten.
  3. Meng in een kom de room, het knofl ook, de nootmuskaat, wat zout en peper. Voeg daarna de Gruyère AOP toe en meng goed. Verdeel de uien op de bodem van de taart en giet er vervolgens het eimengsel over. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept