Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Taartjes met champignons en Tomme Vaudoise
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
Delen
Delen
Ingrediënten
Voor 2 personen als lunch of voor 4 personen als voorgerecht
1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
1 kl boter
100 g champignons, gehakt
2 + 1 el olijfolie
1 knoflookteen, gehakt
½ kl salie
2 Tommes Vaudoises
Peper en zout
Garnituur: Rucola
Keukengerei
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Voorbereiding
Maak cirkels deeg met een uitsteekvorm (16 cm diameter). Leg het bladerdeeg op de bodems van de beboterde taartvormpjes (12 cm diameter). Prik in de bodems met een vork. Zet opzij. Meng de champignons met 2 eetlepels olijfolie, de salie, peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200°C. Garneer de deegbodems met het champignonmengsel. Leg vervolgens een Tomme Vaudoise op elk taartje. Overgiet met een straaltje olijfolie. Kruid met peper. Zet 15 tot 17 minuten in de oven.
Verdeel de taartjes over de borden. Versier met de rucola.
Bereidingstip
Tip: Giet een straaltje pikante of truffelolie over dit gerecht.
Voedingsinformatie
Heerlijk met een rucolasalade. Rauwe ham of grisonvlees zijn ook heerlijk bij deze taartjes.