Taco’s met gemarineerd rundvlees en Gruyère AOP Classic

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 150 g Gruyère AOP Classic
  • 2 Chateaubriand-filets van ongeveer 300 g elk, in fijne plakjes gesneden
Marinade
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ kl zout
  • 1 kl zwarte peper uit de molen
  • ½ rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 limoenen (sap)
  • 1 sinaasappel (sap)
  • 2 el witte azijn
  • 1 pikante groene peper
  • 3 el olijfolie
  • ½ bosje verse koriander, zeer fijn gehakt
Om te serveren
  • 12 tarwe- of maïstortilla’s
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 15 kerstomaten, in blokjes gesneden
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes
  • ½ bosje verse koriander, gehakt
  • 2 limoenen, in partjes gesneden

Voorbereiding

Marinade
  1. Plet in een kom de knoflook, rode en groene paprika, koriander, peper en zout. Voeg het citroen- en sinaasappelsap toe, de azijn en olie. Meng.
  2. Leg de runderfilets in een kom en voeg de marinade toe. Dek af en zet 1 tot 6 uur in de koelkast.
  3. Braad in een braadpan de filets gedurende 1 tot 2 minuten in olijfolie.
  4. Verwarm de tortilla’s 30 seconden in een droge koekenpan of onder de grill tot ze warm en soepel zijn.
Om te serveren
  1. Leg 100 g runderfilet in het midden van elke tortilla. Bedek met de rode ui, stukjes tomaat, avocado en koriander. Rasp 150 g Gruyère AOP Classic en bestrooi naar wens. Serveer met de partjes limoen en de room.
Bereidingstip

Tip: Maïstortilla’s hebben we te danken aan de Azteken. Taco’s, een dubbelgevouwen gevulde tortilla, is echter een uitvinding uit de 19e eeuw. Vermoedelijk werden ze bedacht door de zilvermijnwerkers in Mexico.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept