Tartin tatin met reepjes Tomme Vaudoise

0.0 Sterren / 0 Stemmen
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 el + 100 g boter met fleur de sel, in dobbelsteentjes
  • 1 el + 80 g bruine suiker
  • 1 kg boskoop appels, geschild, van het klokkenhuis ontdaan en in vieren gedeeld
  • 1 kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 Tomme Vaudoise, in reepjes
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Beboter een taartvorm met hoge randen met 2 eetlepels boter. Bestrooi met suiker, zout en peper. Zet apart.
  2. Laat de resterende suiker smelten op matig vuur. Voeg er de resterende bruine suiker aan toe. Wanneer de boter begint te schuimen, giet dan de mengeling in de taartvorm. Verdeel de appels in concentrische cirkels in de pan. Dek de appels af met bladerdeeg. Prik het deeg met een vork. Bestrijk de oppervlakte met wat water voor een mooie kleur. Bak 25 tot 35 minuten. Laat de taart daarna wat afkoelen.
  3. Bedek de taart met een bord en draai de tatintaart om. Verdeel de reepjes Tomme Vaudoise over de appels. Laat de kaas 5 minuten onder de ovengrill smelten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept