Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
TARTINE OUVERTE AUX ŒUFS BROUILLÉS | FLEURS ET PLANTES AROMATIQUES DES PÂTURAGES SUBALPINS | COPEAUX DE GRUYÈRE D’ALPAGE AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
10
min.
Delen
Delen
Cook/bake time10 min.
Ingrediënten
Voor 4 personen
8 eieren
125 ml melk
100 g Le Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
2 el geklaarde boter
4 sneetjes volkorenbrood
Zout, peper
Afwerking
Krullen van Le Gruyère d’Alpage AOP
Een handvol kruiden van subalpiene almen
Voorbereiding
Kluts de eieren goed los. Voeg vervolgens de melk, wat zout en peper toe. Klop de massa opnieuw krachtig. Voeg de kaas toe. Meng goed.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbak- laag. Giet het eimengsel in de pan en gaar 1 minuut op middelhoog vuur totdat het mengsel begint te stollen. Verlaag vervolgens de temperatuur. Duw met behulp van een siliconenspatel het mengsel van de rand van de pan naar het midden toe. Til de pan zo op dat het vloeibare eimengsel naar de rand stroomt. Herhaal dit totdat het eimengsel helemaal gestold is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.