TARTINE OUVERTE AUX ŒUFS BROUILLÉS | FLEURS ET PLANTES AROMATIQUES DES PÂTURAGES SUBALPINS | COPEAUX DE GRUYÈRE D’ALPAGE AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
10 min.
Cook/bake time 10 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 g Le Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • 2 el geklaarde boter
  • 4 sneetjes volkorenbrood
  • Zout, peper

Afwerking

  • Krullen van Le Gruyère d’Alpage AOP
  • Een handvol kruiden van subalpiene almen

Voorbereiding

  1. Kluts de eieren goed los. Voeg vervolgens de melk, wat zout en peper toe. Klop de massa opnieuw krachtig. Voeg de kaas toe. Meng goed.
  2. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbak- laag. Giet het eimengsel in de pan en gaar 1 minuut op middelhoog vuur totdat het mengsel begint te stollen. Verlaag vervolgens de temperatuur. Duw met behulp van een siliconenspatel het mengsel van de rand van de pan naar het midden toe. Til de pan zo op dat het vloeibare eimengsel naar de rand stroomt. Herhaal dit totdat het eimengsel helemaal gestold is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept