Tête de Moine AOP-roosjes op vruchtenbrood

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor ca. 40 hapjes

  • Boter voor het bakblik

Vruchten-noten-mix

  • 200 g gedroogde peren (zacht)
  • 100 g gedroogde pruimen, ontpit
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 2 el walnoten, gehakt
  • 2 el hazelnoten, gehakt
  • 50 g lichte sultanarozijnen
  • 40 g suiker
  • 1 dl Williams
  • 1 snufje kaneel, 1 snufje anijs
  • 1 snufje peper, 1 snufje zout

Brooddeeg

  • 200 g meel
  • 1/2 tl zout
  • 1,2 dl water
  • 10 g gist
  • Poedersuiker en een beetje water
  • 20 Tête de Moine AOP-roosjes
  • Zwarte peper uit de molen

Voorbereiding

Vruchten-noten-mix

  1. Voor de vruchten-notenmix alle vruchten hakken, met de overige ingrediënten mengen en 24 uur afgedekt laten staan.
  2. Voor het brooddeeg alle ingrediënten mengen, tot een soepel deeg kneden en in een kom afgedekt tot het dubbele volume laten rijzen.
  3. Het deeg mengen met de noten-vruchtenmix. Met natte handen een lang brood vormen, op een beboterde bakplaat leggen en in de tot 170 °C voorverwarmde oven 30-40 minuten bakken. Het nog hete brood bestrijken met het mengsel van poedersuiker en water. Zo ontstaat een mooie glans. Laten afkoelen.
  4. Vruchtenbrood snijden, Tête de Moine AOP roosjes decoratief erop leggen en een beetje peper erover malen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept