Tosti met champignons, jonge spinazieblaadjes en Appenzeller® Extra

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 2 of 3 personen

  • 2 dikke sneden rustiek brood, overlangs gesneden
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 250 g kastanjechampignons, in sneetjes
  • 4 plakken Appenzeller® Extra
  • 4 lente-ui, versnipperd
  • wat jonge spinazieblaadjes
  • zout, peper
Bechamel:
  • 2 el boter
  • 2 el maïszetmeel
  • 2 dl melk
  • snufje nootmuskaat

Voorbereiding

  1. Bechamel: laat de boter smelten in een steelpannetje. Voeg het maïszetmeel toe en roer goed met een spatel of garde. Laat 2 minuten garen. Voeg al roerend de melk toe en blijf roeren tot de saus bindt. Laat nog 5 minuten zachtjes garen, tot de saus aan de achterkant van een houten lepel blijft kleven. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Zet apart.
  2. Fruit de ui glazig in de olijfolie en zet apart. Bak de champignons kort op hoog vuur en kruid met zout en peper. Zet ook deze apart. Beboter de sneetjes brood aan beide kanten. Leg één snee op een met bakpapier beklede bakplaat. Beleg met plakjes Appenzeller® Extra. Verdeel er de gebakken ui en champignons over. Leg daarop de resterende plakjes kaas, lente-ui en jonge spinazieblaadjes. Dek af met de tweede snee brood en bestrijk de bovenkant met een laagje bechamel.
  3. Bak de tosti in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 7 à 10 minuten, tot hij goudbruin en krokant is.
Bereidingstip

Voorbereidingstijd: 15 min - Kooktijd: 14 min

Aanbeveling

Lekker met een fris slaatje, ketchup, ...

Bon
Appétit