Uientaart met Le Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

1 taart, ca. 10 stukken

  • 1 vel taartdeeg voor een taartvorm van 30 cm, zelfgemaakt of uit de winkel
  • 6 grote gele uien, in halve ringen
  • verse tijm
  • 160 g Le Gruyère AOP, geraspt
  • 350 ml volle room
  • 4 eieren
  • 60 ml goede witte wijn

Voorbereiding

  1. Stoof de fijngesneden uien zachtjes in wat boter met de tijm. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
  2. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje sudderen tot de uien mals en geurig zijn.
  3. Laat even afkoelen en meng er de geraspte Le Gruyère AOP en de eieren door.
  4. Bedek een vorm van 30 cm met taartdeeg en giet de vulling erin. Bak ongeveer 45 minuten, tot de taart goudbruin en mooi gestold is.
  5. Laat enkele minuten rusten voor je aansnijdt.
  6. Serveer met roodlof (radicchio) en een handvol pecannoten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept