Varkensgebraad gevuld met zongedroogde tomaten, champignons en Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 600 g varkenshaasje
  • 4 + 4 tot 6 plakken spek
  • 4 plakken Appenzeller®
  • 150 g champignons, gehakt
  • 50 g gedroogde tomaten, gehakt
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 1 kl tijm
  • 1 + 1 el olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg het varkenshaasje op het werkblad en snijd het in de lengte door. Open het haasje. Maak insnijdingen en duw plat om een rechthoek te verkrijgen. Leg op het vlees 4 plakken spek en dan plakjes Appenzeller®. Zet opzij.
  2. Meng in een kom de champignons, gedroogde tomaten, knoflook, tijm, peper en zout. Zet opzij. Smeer het varkenshaasje in met de champignon-tomatenmassa. Rol het vlees op. Pak het varkenshaasje in met de resterende plakken spek. Bevestig met touw. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Laat het vlees aan alle kanten bruinen. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  3. Giet het braadvocht in een ovenschotel. Leg het gebraad in de schotel. Strijk de bovenkant in met de resterende olijfolie. Bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept