Venkelsoepje met blokjes Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
20 min.
Cook/bake time 20 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 7,5 dl groentebouillon
  • 2 venkelknollen, schoongemaakt, in plakken
  • Zout, peper

Knoflookcroutons

  • 100 g oud brood, in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 50 g Appenzeller®, blokjes

Garnituur

  • Venkelblad

Voorbereiding

  1. Breng de bouillon aan de kook. Stoom ondertussen de venkelknol gedurende 3 minuten. Voeg de venkel toe aan de bouillon. Verwerk. Voeg zout en peper toe.

Knoflookcroutons

  1. Bestrijk de blokjes brood met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder. Verwarm een bakpan met antikleeflaag. Bak de blokjes brood goudbruin aan alle kanten gedurende ongeveer 3 minuten. Zet apart.
  1. Verdeel de soep over thermos of weckpotten. Bestrooi met venkelgroen. Meng de blokjes Appenzeller® en de croutons in een kommetje.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept