Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Wafel “Rösti” Emmentaler AOP-room
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
Delen
Voor 5 wafels
Delen
Ingrediënten
Aardappelwafel
500 g vastkokende aardappelen
½ ui
2 eigelen (35 g)
80 g dikke room
40 g bloem
50 g Emmentaler AOP classic, geraspt
10 g wilde knoflook
Zout, versgemalen peper
Emmentaler AOP-room
200g Emmentaler AOP Réserve, geraspt
120 g vloeibare room
300 g melk
Garnituur
Sjalottenpickles
Verse kruiden
Voorbereiding
Aardappelwafel
De aardappels schillen en wassen.
Met een mandoline de aardappelen met behulp van het getande rooster tot een fijne julienne raspen. Hetzelfde doen met de ui. De room, eidooiers en geraspte Emmentaler AOP in een kom mengen. De julienne, bloem en zout en peper toevoegen.
Uw wafelijzer voorverwarmen
De vormpjes invetten zodra ze warm zijn en het mengsel gelijkmatig verdelen. 6 minuten laten bakken. Zodra de gewenste kleur verschijnt, de wafel opzij zetten op absorberend papier op een warme plaats.
Emmentaler AOP-room
De melk en room aan de kook brengen. Van het vuur halen, de kaas toevoegen en snel mengen.
Zeven door een fijne zeef.
Het mengsel in een spuitfles gieten. 2/3 uur apart zetten in de koelkast.
Aanbeveling
De room lichtjes spuiten met de spuitfles. Garneren met enkele schijfjes sjalotten en fijne kruiden.