Wafel “Rösti” Emmentaler AOP-room

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Aardappelwafel
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • ½ ui
  • 2 eigelen (35 g)
  • 80 g dikke room
  • 40 g bloem
  • 50 g Emmentaler AOP classic, geraspt
  • 10 g wilde knoflook
  • Zout, versgemalen peper
Emmentaler AOP-room
  • 200g Emmentaler AOP Réserve, geraspt
  • 120 g vloeibare room
  • 300 g melk
Garnituur
  • Sjalottenpickles
  • Verse kruiden

Voorbereiding

Aardappelwafel
  1. De aardappels schillen en wassen.
  2. Met een mandoline de aardappelen met behulp van het getande rooster tot een fijne julienne raspen. Hetzelfde doen met de ui. De room, eidooiers en geraspte Emmentaler AOP in een kom mengen. De julienne, bloem en zout en peper toevoegen.
  3. Uw wafelijzer voorverwarmen
  4. De vormpjes invetten zodra ze warm zijn en het mengsel gelijkmatig verdelen. 6 minuten laten bakken. Zodra de gewenste kleur verschijnt, de wafel opzij zetten op absorberend papier op een warme plaats.
Emmentaler AOP-room
  1. De melk en room aan de kook brengen. Van het vuur halen, de kaas toevoegen en snel mengen.
  2. Zeven door een fijne zeef.
  3. Het mengsel in een spuitfles gieten. 2/3 uur apart zetten in de koelkast.
Aanbeveling

De room lichtjes spuiten met de spuitfles. Garneren met enkele schijfjes sjalotten en fijne kruiden.

Bon
Appétit