Yakitoribrochettes met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen
15 min.
Cook/bake time 15 min.

Ingrediënten

Voor 8 brochettes

  • 120 g Appenzeller®
  • 8 plakken grisonvlees
  • 1 zwarte radijs (of een grote rode radijs)
  • Soja- of yakitorisaus (bij de Aziatische specialiteiten)
  • 8 kleine prikkers in metaal of hout

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (stand 6/7). Snijd de kaas in 8 stukken van ongeveer 1 cm breed op 10 cm lang.
  2. Prik elk stuk kaas op een prikker, omwikkel het met een plakje grisonvlees en duw het goed aan rond de kaas.
  3. Leg de brochettes op een ovenschotel en zet 3 tot 5 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
Bereidingstip

Als u kleine houten prikkers gebruikt, laat ze dan eerst 15 minuten weken zodat ze niet verbranden tijdens het bakken.

Aanbeveling

Serveer met de saus apart en bied een kom rijst aan als bijgerecht.

Bon
Appétit

Kaas in dit recept