Zachte koekjes met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
60 min.
Cook/bake time 32 min.

Ingrediënten

Voor ongeveer 24 koekjes

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 200 g bloem
  • 200 g + 50 g boter, kamertemperatuur
  • 200 g + 50 g geraspte Gruyère AOP
  • 1/4 kl pilipili in vlokken
  • 1 + 3 losgeklopte eidooiers
  • 1 1/2 dl room
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Meng in een kom de bloem met 200 g zachte boter en 200 g geraspte gruyère AOP. Voeg peper, zout, pilipili en een paar lepels water toe om een stevig deeg te verkrijgen. Vorm een bal met het deeg. Zet op een koele plaats gedurende 30 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van 1 cm. Snijd 24 schijven met een diameter van 5 cm. Snijd uit de helft van de koekjes in het midden een cirkeltje van 2 cm. Bestrijk de bovenkant met eidooier. Leg de koekjes op een beboterde bakplaat. Bak in de oven gedurende ongeveer 12 minuten.
  3. Bereid de vulling: doe de 3 resterende eidooiers in een steelpannetje met de room, peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat. Laat indikken op een heel zacht vuurtje onder voortdurend roeren. Laat deels afkoelen, voeg de resterende boter en gruyère AOP toe. Smeer deze dikke crème op de helft van de gebakken koekjes. Bedek met de koekjes met een gat in het midden.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept