Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Zadenbrood, Tomme Vaudoise en vijgenjam
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
790
min.
Delen
Delen
Cook/bake time70 min.
Ingrediënten
Voor 2 personen
Zadenbrood
140 g zonnebloemzaad
75 g lijnzaad
75 g noten (hazelnoot, pistache…)
180 g havermoutvlokken
2 el chiazaad
4 el zemelen van psylliumzaad*
1 el honing
1 kl zout
1,5 el kokosolie
350 g water
Garnituur
1 Tomme Vaudoise
Vijgenjam
Voorbereiding
Zadenbrood
Mix het lijnzaad tot een soort bloem.
Meng alle ingrediënten enkele minuten in een kom.
Bekleed een cakevorm met bakpapier, voeg het deeg toe en druk alles stevig aan.
Dek alles af en plaats de vorm 12 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175° (hetelucht) en laat het brood +/- 20 minuten bakken. Haal het brood uit de oven en de vorm en laat het nogmaals 30-40 minuten bakken.
Laat het volledig afkoelen voor je het snijdt.
Eet het zadenbrood met vijgenjam en een stuk Tomme Vaudoise.