Zandkoekjes met Le Gruyère AOP Classic en rozemarijn

0.0 Sterren / 0 Stemmen
85 min.
Cook/bake time 25 min.

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 koekjes

  • 150 g bloem
  • 150 g boter, op kamertemperatuur
  • 1 ei, losgeklopt
  • ¼ tl piri piri (pilipili) in vlokken
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 tl thijm en rozemarijn
  • 150 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt
  • (zout, )peper

Voorbereiding

  1. Verwerk in de keukenmachine de bloem, de boter, het ei, de piri piri (pilipili) in vlokken, de cayenneper, de tijm, de rozemarijn, (zout en) peper tot een glad deeg.
  2. Voeg de Gruyère AOP toe en mix opnieuw.
  3. Breng het deeg over naar een werkblad en vorm het tot een bol.
  4. Zet koel gedurende 1 uur.
  5. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  6. Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot een dikte van 5 mm. Maak met een uitsteekvorm ronde koekjes van 3 à 4 cm. Plaats ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Laat op een bakrek afkoelen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept