Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Zuurdesem Toastie met Le Gruyère d’Alpage AOP en gepekelde groentjes
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
80
min.
Delen
Delen
Cook/bake time80 min.
Ingrediënten
Pekel
1 dl witte wijn azijn
1 dl water
125 gr suiker
4 blaadjes laurier
5 jeneverbesjes
1 el zwarte peperbollen
6 milde chilipepers (grof gesneden)
1/2 witte rammenas (in blokjes genseden)
Zhoug
35 gr koriander
25 gr peterselie
3 groene kleine pikante pepers
2 knoflookteentjes
50 ml olijfolie
Een goede snuif zout
1 el xeres azijn
1 el komijn
1 el korianderzaad
Toastie
4 dikke sneden zuurdesembrood
Enkele plakjes Le Gruyère d’Alpage AOP (genoeg om je brood mee te beleggen)
Neutrale olie
Boter
Voorbereiding
Pekel
Pekel de groentjes minstens enkele uren op voorhand.
Doe het water, de azijn, de suiker, laurier, jeneverbessen en peperbollen in een kleine kookpot.
Doe de versneden groenten in een conserveerpot of andere container dat tegen hitte kan.
Zet de kookpot op een laag vuur, het mengsel mag niet opkoken maar moet net pruttelen.
Als het mengsel pruttelt en de suiker opgelost is, giet deze dan over de groentjes.
Sluit de container af en laat afkoelen in de ijskast.
Haal de blaadjes koriander en peterselie van de stengels en hak ze fijn in een keukenmachine.
Voeg de in stukken gesneden groene pepers en knoflook toe en hak dit ook fijn.
Voeg de overige ingrediënten erbij en pureer tot een dikke groene saus. Als de saus te dik lijkt, kan je nog een klein beetje water toevoegen en opnieuw pureren.
Breng op smaak met een snuifje zout.
Besmeer de boterhammen met boter.
Beleg twee snedes brood met de zhough, de kaas en wat gepekelde groentjes (de niet beboterde kant).
Sluit de boterhammen af met de twee andere boterhammen (terug met de niet boterde kant).
Zet een zware pan op een matig vuur met een lik olie.
Als de olie warm is, leg je er de beboterde toasties in.
Leg er eventueel een gewicht op, zoals een kookpotdeksel, zodat de toasties mooi gelijkmatig bruinen.
Draai de toasties na een paar minuten om en bak tot ze goudbruin zijn.