Je staat op het punt om naar de website van Switzerland Cheese Marketing SCM te gaan.
Zwitsers brood met gedroogde vruchten, een plateau van Le Gruyère AOP en Vacherin Fribourgeois AOP
ScoreYour rate
0.0 Sterren / 0 Stemmen
65
min.
Delen
Delen
Cook/bake time65 min.
Ingrediënten
Voor 6 tot 8 personen
Gedroogde vruchtenmix
200 g gedroogde peren, in stukjes
75 g gedroogde vijgen, in stukjes
100 g ontpitte pruimen, in stukjes
1 dl thee (of 1 dl perenbrandewijn)
50 g krenten
50 g hazelnoten, gehakt
25 g bruine suiker
2 tl speculaaskruiden
Gistdeeg
500 g volkorenmeel
1/2 tl zeezout
250 g gezouten boter, koud, in blokjes gesneden
5 g instant gist
1,5 dl water
1 ei, lichtjes losgeklopt
Voorbereiding
Gedroogde vruchtenmix
Gedroogde vruchtenmix: meng de gedroogde peren, vijgen en pruimen in een kom en overgiet ze met thee (of perenbrandewijn). Zet 2 uur lang apart. Pureer het fruit met behulp van een keukenmachine. Schep de vruchten in een kom. Voeg rozijnen, hazelnoten, bruine suiker en speculaaskruiden toe. Zet opzij.
Gistdeeg
Gistdeeg: meng alle ingrediënten in een kom tot er een gladde pasta ontstaat. Bedek het deeg met een doek en laat rusten tot het deeg verdubbelt in volume. Dit duurt ongeveer 1 uur. Rol het deeg tussen twee vellen bakpapier met behulp van een deegrol totdat het ongeveer de vorm van een vierkant heeft. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Verdeel de gedroogde vruchtenpasta over het deeg tot 2-3 cm van de rand. Rol het deeg met behulp van een vel bakpapier voorzichtig op. Bestrijk de randen met een ei. Druk goed aan om de rol te sluiten. Leg het deeg met de naad op de bodem op de bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bak de rol 35 tot 40 minuten. Laat afkoelen op een bakrek.