Zwitserse herdersoep

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees
50 min.
Cook/bake time 50 min.

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 preien, in ringen gesneden
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 1 groene kool, in sliertjes
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 ml melk
  • 1 blik extra grote witte bonen, gespoeld
  • 1 handvol hoorntjespasta
  • 2 handen vol spinazie, fijngehakt
  • 1 dl room
  • 100 g Gruyère d’Alpage AOP, geraspt
  • nootmuskaat
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit de groenten al roerend gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg de groentebouillon en de melk toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook. Verlaag vervolgens het vuur en gaar ongeveer 20 minuten verder. Voeg de pasta en bonen toe aan de soep en gaar nog 10 minuten.
  2. Breng zo nodig verder op smaak. Voeg wat nootmuskaat toe en meng goed. Voeg de spinazieblaadjes toe.
  3. Meng de kaas en room in de soepterrine. Voeg de soep toe. Serveer warm.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept