Het perfecte kaasplateau

Een mooi kaasplateau is altijd onweerstaanbaar en doet je watertanden. Je kunt een kaasplateau serveren bij de brunch, bij de borrel of na de maaltijd.

Het is niet altijd gemakkelijk een keuze te maken uit het assortiment van kazen. Volg een paar basisregels bij het samenstellen ervan. Hieronder vind je wat tips.

Meer lezen
Cheese to go – Zwitserse kaas uit het vuistje

Ons gedrag is drastisch veranderd bij het snacken: we willen evenwichtige, smakelijke suikerarme hapjes, gemakkelijk om onderweg te eten. Zwitserse kaas, een bron van energie die voor lange tijd een verzadigingsgevoel geeft, voldoet aan al deze verwachtingen en volgt trends zoals ‘low carb’ en ‘high protein’.

Meer lezen
Fingerfood en Zwitserse kazen

Fingerfood – die heerlijke gerechtjes die je met de vingers kunt eten – is trendy. Er zijn heel wat gelegenheden om deze heerlijke dingetjes te proeven. Je zult merken dat onze fingerfoodrecepten heel eenvoudig zijn. De Zwitserse kaas steelt daarbij de show.

Meer lezen
Streetfood en Zwitserse kazen

Via foodtrucks en beurzen hebben hamburgers, bagels en panini onze steden veroverd. Het concept ‘streetfood’ omhelst alles wat op straat bereid en direct op straat verkocht wordt. Deze culinaire trend ontleent weliswaar sommige bereidingen aan fastfood, zoals de burger, maar is essentieel anders omdat er gebruik wordt gemaakt van regionale producten van eerste kwaliteit. Waaronder Zwitserse kazen…

Meer lezen
Smakelijke menu's voor kinderen

Melk en zuivelproducten zijn de belangrijkste bron van calcium in het dieet van kinderen. Kaas is daarom ideaal. Je kunt leuke menu’s bedenken met gerechtjes waar de kinderen van zullen smullen. Kinderen geven over het algemeen de voorkeur aan milde kazen, zoals de groene Tilsiter, de Emmentaler AOP of verse kaas. De manier waarop de gerechtjes worden gepresenteerd, is van essentieel belang. Wat er smakelijk en speels uitziet, zullen ze met plezier eten.

Meer lezen