Aardappelsoufflé met kruiden

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de vorm
  • 800 g aardappelen
  • 150 g zachte topklasse boter
  • 2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
  • 3 eidooiers
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • zout, nootmuskaat
  • 3 eiwitten

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
  2. 2. In vergiet laten uitdampen.
  3. 3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
  4. 4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
  5. 5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
  6. 6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
  7. 7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept