Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Aardappelsoufflé met kruiden

  • Zonder vlees
  • (5 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter voor de vorm
  • 800 g aardappelen
  • 150 g zachte topklasse boter
  • 2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
  • 3 eidooiers
  • 100 g Gruyère, geraspt
  • zout, nootmuskaat
  • 3 eiwitten

Voorbereiding

  1. 1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
  2. 2. In vergiet laten uitdampen.
  3. 3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
  4. 4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
  5. 5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
  6. 6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
  7. 7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Aanbeveling

Daarbij past/passen gemengde salade of gemengde groenten

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.