
Aardappelsoufflé met kruiden
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- boter voor de vorm
- 800 g aardappelen
- 150 g zachte topklasse boter
- 2 bosje kruiden, gehakt (peterselie, bieslook, een beetje rozemarijn, tijm, basilicum
- 3 eidooiers
- 100 g Gruyère, geraspt
- zout, nootmuskaat
- 3 eiwitten
Voorbereiding
- 1. De aardappelen schillen, in blokjes snijden en in zout water gaarkoken.
- 2. In vergiet laten uitdampen.
- 3. Door een aardappelpers of een passe-vite drukken en iets laten afkoelen.
- 4. Boter, kruiden en eidooiers door de aardappelmassa roeren.
- 5. Kaas erdoor roeren en op smaak brengen.
- 6. Eiwit stijf kloppen en eerst een derde en daarna de rest door de massa scheppen.
- 7. In een beboterde soufflévorm scheppen en in de voorverwarmde oven (180 °C) bij oplopende hitte (tot 220 °C) 50-60 minuten bakken. Heet serveren.
Aanbeveling
Daarbij past/passen gemengde salade of gemengde groenten
Kaas in dit recept
