
Arancini met Raclette du Valais AOP
- 20 min. Bereidingtijd, 10 min. Kooktijd, 30 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 perosnen
- 120 g Raclette du Valais AOP
- 200 g overschot van risotto
- 1 ei
- 1/2 liter zonnebloemolie (of neutrale olie)
- 50 g paneermeel
- 50 g amandelpoeder
Voorbereiding
- Meng het ei met de risotto. Vorm met vochtige handen balletjes (ter grootte van een klein ei) door de rijst te rollen tussen de handpalmen. Snijd de Raclette du Valais AOP in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
- Duw met uw vinger in elke balletje een gaatje en stop het blokje kaas erin, sluit het balletje weer, indien nodig door een beetje rijst toe te voegen. Strooi het paneermeel en amandelpoeder in een diep bord en rol de balletjes er een na een door om ze volledig te omhullen.
- Bak in olie in een friteuse of in een kookpan met een inhoud van 1 liter. Warm de olie op tot ze (niet te) heet is en leg er met een schuimspaan voorzichtig 2 balletjes per keer in. Draai ze gedurende 2 tot 3 minuten regelmatig om en haal ze uit de olie wanneer ze langs alle kanten mooi goudgeel zijn gebakken.
- Leg ze op keukenrol en ga verder met bakken tot alle balletjes klaar zijn.
- Serveer warm.
Kaas in dit recept
