
Balletjes Tomme Vaudoise in een jasje van pistachenoot
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 12 tot 14 balletjes
- Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
- 2 Tommes Vaudoises (100 g elk)
- 50 g zachte boter
- 3 el gehakte bieslook
- 1 kl olijfolie
- 100 g gemalen pistachenoten
- Peper en zout
Voorbereiding
- Mix met de keukenrobot de Tommes Vaudoises met de boter, peper en zout. Stort uit in een kom. Voeg de bieslook toe. Zet 45 minuten in de koelkast.
- Strooi de stukjes pistachenoot in een bord. Schep de kaas met een geoliede eetlepel en vorm balletjes met uw handen. Rol ze vervolgens door de pistachenoten. Zet 1 uur in de koelkast.
- Verdeel de balletjes over aperitiefkommetjes of lepels.
Bereidingstip
Tip: Maak de balletjes een dag van tevoren en bewaar ze in een hermetisch afgesloten doos.
Aanbeveling
Lekker met olijven, rauwe groenten.
Kaas in dit recept
