Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Bitterballetjes met Vacherin Mont-d’Or AOP

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 Vacherin Mont-d’Or AOP
  • 150 g bloem
  • 150 g goudgeel paneermeel
  • 4 eieren
  • 5 sneetjes Bündnerfleisch
  • Plantaardige frituurolie

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 80°C. Leg de sneetjes Bündnerfleisch op bakpapier en laat ongeveer 2 uur drogen in de oven.
  2. Verwijder intussen voorzichtig de korst van de Vacherin Mont-d’Or AOP. Maak vervolgens met twee eetlepels balletjes ter grootte van een walnoot en bewaar op een koele plaats.
  3. Doe de bloem, het paneermeel en de geklutste eieren in 3 verschillende kommen. Haal het volledig gedroogde Bündnerfleisch uit de oven, mix het vervolgens tot poeder en meng met het paneermeel. Paneer de kaasballetjes één voor één. Begin met de bloem, haal dan door de geklutste eieren en eindig met het paneermeel. Herhaal dit twee keer en bewaar op een koele plaats.
  4. Verhit de frituurolie net voor het serveren en laat de bitterballen van Vacherin Mont-d’Or AOP ongeveer een minuutje bakken. Laat ze uitlekken op een vel keukenpapier wanneer ze mooi goudbruin gebakken zijn. Laat de bitterballen lichtjes afkoelen voordat je ze serveert.
Bereidingstip

De tip van Jean-Charles Karmann: deze aperitiefhapjes kan je ook serveren bij wit vlees of een salade met truffelolie als feestelijk voorgerecht!

Kaas in dit recept

Vacherin Mont-d'Or AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.