Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Bladerdeegflappen met Emmentaler AOP en ham

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 8 stuks:

  • Vulling:
  • 100 g verse kaas
  • 100 g Emmentaler AOP, geraspt
  • 2 eidooiers, losgeklopt
  • 100 g beenham, fijngehakt
  • 4 el walnoten, grof gehakt
  • 8 vierkante plakjes bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 1 eidooier, losgeklopt
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Vulling: meng in een kom de verse kaas, de Emmentaler AOP, de beenham en de eidooiers. Roer als laatste de walnoten door het mengsel. Zet apart.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een met bloem bestoven werkblad/aanrecht. Leg op het midden van elke plak deeg een lepel kaasvulling. Bestrijk de randen met water, vouw de plakken in een driehoek en druk met een vork de randen goed op elkaar.
  3. 3. Leg de flappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de losgeklopte eierdooier. Bak 20 minuten in de oven.
Aanbeveling

Lekker met een salsa met 2 tomaatsoorten en basilicum (meng blokjes verse tomaat met zongedroogde tomaat, sjalot en basilicum).

Voedingsinformatie

Variant: bestrooi de flappen naar wens met sesamzaadjes.

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.