Blinde vinken van groene kool gevuld met Appenzeller®

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 pesronen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 8 bladeren groene kool, gewassen + de kern van de groene kool
  • 1 snee brood, zonder de korst
  • 1 dl melk
  • 100 g gehakt van varken/kalf
  • 100 g fijngehakte spekjes
  • 100 g gekookte rijst
  • 1 ei
  • 1 kl oregano
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 150 g Appenzeller® in blokjes
  • 1 gehakte ui
  • 250 g de tomatensaus natuur (kant-en-klaar)
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Breng 1 l water aan de kook in een kookpan. Leg de koolbladeren erin en blancheer ze 5 minuten. Laat uitlekken. Zet opzij. Hak 5 bladeren van het hart van de kool fijn. Zet opzij. Laat het brood weken in de melk en wring het uit. Meng brood, gehakt, spekjes, rijst, ei, gehakte kool, zout, peper, oregano, platte peterselie, Appenzeller® en ui in een kom tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de in water gekookte koolbladeren plat op een werkblad en duw de nerf plat met het heft van een keukenmes. Verdeel het gehaktmengsel over de bladeren. Rol op tot blinde vinken. Bevestig met keukentouw of met een tandenstoker. Zet opzij. Bedek de bodem van een ovenschotel met tomatensaus. Schik de blinde vinken in de schotel. Bak in de oven gedurende 25 tot 30 minuten. Verwarm de resterende saus.
  3. Verdeel de blinde vinken van kool over de borden. Overgiet met de resterende saus.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept