Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Blinde vinken van groene kool gevuld met Appenzeller®

  • (3.3 Sterren/3 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 pesronen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 8 bladeren groene kool, gewassen + de kern van de groene kool
  • 1 snee brood, zonder de korst
  • 1 dl melk
  • 100 g gehakt van varken/kalf
  • 100 g fijngehakte spekjes
  • 100 g gekookte rijst
  • 1 ei
  • 1 kl oregano
  • 2 el fijngehakte platte peterselie
  • 150 g Appenzeller® in blokjes
  • 1 gehakte ui
  • 250 g de tomatensaus natuur (kant-en-klaar)
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Breng 1 l water aan de kook in een kookpan. Leg de koolbladeren erin en blancheer ze 5 minuten. Laat uitlekken. Zet opzij. Hak 5 bladeren van het hart van de kool fijn. Zet opzij. Laat het brood weken in de melk en wring het uit. Meng brood, gehakt, spekjes, rijst, ei, gehakte kool, zout, peper, oregano, platte peterselie, Appenzeller® en ui in een kom tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de in water gekookte koolbladeren plat op een werkblad en duw de nerf plat met het heft van een keukenmes. Verdeel het gehaktmengsel over de bladeren. Rol op tot blinde vinken. Bevestig met keukentouw of met een tandenstoker. Zet opzij. Bedek de bodem van een ovenschotel met tomatensaus. Schik de blinde vinken in de schotel. Bak in de oven gedurende 25 tot 30 minuten. Verwarm de resterende saus.
  3. Verdeel de blinde vinken van kool over de borden. Overgiet met de resterende saus.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.