
Bosui-komijn-taart
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ronde bakplaat van 28-30 cm doorsnee
- boter voor de plaat
- 1 rond uitgerold taartdeeg, ca. 230 g
Beleg
- 2 bosjes bosuitjes, in fijne ringen gesneden
- 1-2 tl komijn
- 150 g Gruyère AOP, vers geraspt
- Peper uit de molen
Binding
- 125 g roomkwark
- 1 dl melk
- 2 eieren
- Zout
- Peper uit de molen
- Bosuitjes in reepjes gesneden, voor de garnering
Voorbereiding
Beleg
- Het deeg op de beboterde plaat leggen.
- Deeg met een vork inprikken. Uien, komijn en kaas mengen, kruiden en over het deeg verdelen.
Binding
- Voor de binding, alle ingrediënten mengen en erover gieten. Op de onderste richel in de tot 240 °C voorverwarmde oven ca. 20-25 minuten bakken.