Brochettes van rode vruchten met Gruyère AOP Réserve

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 12 balletjes (4 balletjes pistache, 4 met espelettepeper en 4 natuur)

  • 150 g Gruyère AOP Réserve
  • 25 cl smoothie van rode of bosvruchten
  • 2 g agaragar
  • 100 ml bouillon
  • 1 el gehakte pistachenoten
  • 1 el espelettepeper
  • Enkele vellen eetbaar bladgoud
  • Aperitiefprikkers

Voorbereiding

  1. Los de agaragar op in een steelpan in 100 ml water, breng aan de kook en laat 1 minuut sudderen.
  2. Voeg de smoothie toe en verwarm nog 1 minuut.
  3. Giet in een rechthoekige vorm en laat afkoelen.
  4. Haal uit de vorm en snijd in blokjes.
  5. Schep met een Parijse lepel 12 balletjes uit het stuk Gruyère AOP Réserve.
  6. Rol er 4 door de gehakte pistachenoten, 4 door de espelettepeper en laat er 4 naturel.
  7. Leg een balletje Gruyère AOP Réserve op elk blokje vruchtengelei en bevestig met een prikkertje.
  8. Leg hier ten slotte wat goudblad overheen.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept