
Broodje met avocado en Emmentaler AOP
- 20 min. Bereidingtijd, 20 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
4 broodjes
- 8 sneden volkoren toastbrood
- 2 avocado’s
- 1 kl citroensap
- Peper en zout
- 2 el balsamicoazijn
- 1,5 el olijfolie
- ½ cicorino rosso
- 120 g Emmentaler AOP
- 2 el mosterd
Voorbereiding
- Rooster het toastbrood in een koekenpan of een broodrooster.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Plet tot een puree samen met het citroensap en kruid met peper en zout. Meng de balsamicoazijn met de olie en kruid met peper en zout. Snijd de cicorino in lintjes en meng met de saus. Snijd de kaas in fijne plakjes.
- Besmeer de toasten met mosterd en verdeel de avocado, cicorino en Emmentaler AOP erover. Leg de resterende vier toasten erbovenop en duw lichtjes aan. Snijd elk broodje in 2 driehoeken met een scherp mes.
Kaas in dit recept
