Chili con carne Emmentaler AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
57 min.
Cook/bake time 57 min.

Ingrediënten

Voor 4 personen of 16 mini-porties

  • • 1 + 1 el olijfolie
  • • 350 g rundergehakt
  • • 2 uien, in partjes
  • • 3 stronken selderij, in schuine stukken
  • • 150 g wortel, in schuine stukken
  • • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • • 1 tl gemalen komijnzaad
  • • ½ tl chilipoeder
  • • 4 el oregano
  • • 2,5 cl pils bier
  • • 1 blik (400 g) gepelde tomaten
  • of kerstomaten op sap
  • • 1 blik (400 g) rode kidneybonen, gespoeld
  • en uitgelekt
  • • 1 stukje bittere chocolade
  • • zout, peper
  • Afwerking :
  • • 1 rode ui, fijngehakt
  • • 50 g Emmentaler AOP
  • • 120 g roeryoghurt
  • • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • Lekker met warme tortilla’s.
  • Voor een vegetarische versie vervang je het vlees door witte bonen en linzen of door
  • quorngehakt.

Voorbereiding

  1. 1. Verwarm 1 el olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Braad het gehakt 4 minuten aan. Zet apart. Fruit 3 minuten de ui, de selderij, de wortel en het knoflook in de resterende olijfolie. Voeg de komijn, het chilipoeder en de oregano toe. Voeg het gehakt toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. 2. Voeg het bier en de tomaat (met het vocht) toe. Sluit af en laat 15 minuten op middelhoog vuur sudderen. Voeg de kidneybonen, zout en peper toe. Laat nog 15 minuten sudderen. Voeg tegen het eind het stukje chocolade toe. Roer goed.
  3. 3. Verdeel de chili over diepe borden of kleine kommen. Werk af met rode ui, geraspte Emmentaler AOP, yoghurt en koriander.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept