Courgettesalade met Gruyère AOP

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 2 middelgrote courgettes, in de lengte in fijne plakken gesneden
  • 80 g Gruyère AOP, in fijne staafjes
  • Peper en zout
  • Vinaigrette:
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl kappertjes, gespoeld
  • 1 sjalot, gehakt
  • 1 knoflookteen, gehakt

Garnituur

  • 2 plakken rauwe ham, geroosterd

Voorbereiding

  1. Vinaigrette: meng in een kom het citroensap, peper en zout.
  2. Voeg ten slotte de olijfolie toe. Meng. Voeg de kappertjes, sjalot en knoflook toe. Zet koel.
  3. Stoom de courgettes gedurende 1 tot 2 minuten.
  4. Meng in een kom de courgettes met de vinaigrette.
  5. Verdeel de courgettes en de staafjes Gruyère AOP over de borden.
  6. Versier met de tot chips gebroken rauwe ham.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept