
Croutons van Sbrinz AOP met balsamicogelei
- 10 min. Bereidingtijd, 2 min. Kooktijd, 12 min. Totale tijd
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
- 200 g Sbrinz AOP
- 1 vers notenbrood
- 1 glaasje balsamicosiroop
Voorbereiding
- Schaaf de Sbrinz AOP in fijne krullen.
- Snijd het brood in sneetjes en rooster ze snel in een warme oven.
- Leg de toasts op een plank en garneer met de Sbrinz-krullen.
- Besprenkel met een koffielepel balsamicosiroop en serveer.
- Balsamicosiroop: Meng 400 g koude balsamicoazijn met 20 g geleermiddel voor confituur.
- Breng aan de kook op een hoog vuur onder voortdurend roeren.
- Laat een minuut koken en voeg beetje bij beetje 400 g suiker toe.
- Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 3 minuten koken onder voortdurend roeren.
- Haal van het vuur en roer nog eens gedurende een minuut en giet dan de gelei in bokaaltjes.
- Sluit hermetisch af.
- Zet de bokalen op hun deksel.
- Draai ze na 5 minuten om en bewaar beschut tegen licht.
Kaas in dit recept
