Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Croutons van Sbrinz AOP met balsamicogelei

  • 10 min. Bereidingtijd, 2 min. Kooktijd, 12 min. Totale tijd
  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
  • 200 g Sbrinz AOP
  • 1 vers notenbrood
  • 1 glaasje balsamicosiroop

Voorbereiding

  1. Schaaf de Sbrinz AOP in fijne krullen.
  2. Snijd het brood in sneetjes en rooster ze snel in een warme oven.
  3. Leg de toasts op een plank en garneer met de Sbrinz-krullen.
  4. Besprenkel met een koffielepel balsamicosiroop en serveer.
  5. Balsamicosiroop: Meng 400 g koude balsamicoazijn met 20 g geleermiddel voor confituur.
  6. Breng aan de kook op een hoog vuur onder voortdurend roeren.
  7. Laat een minuut koken en voeg beetje bij beetje 400 g suiker toe.
  8. Breng opnieuw aan de kook en laat gedurende 3 minuten koken onder voortdurend roeren.
  9. Haal van het vuur en roer nog eens gedurende een minuut en giet dan de gelei in bokaaltjes.
  10. Sluit hermetisch af.
  11. Zet de bokalen op hun deksel.
  12. Draai ze na 5 minuten om en bewaar beschut tegen licht.

Kaas in dit recept

Sbrinz AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.