De Tomme Vaudoise herontdekt

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 à 5 personen

Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 150 g verse vijgen, in blokjes
  • 3 gedroogde vijgen, fijngehakt
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 Tomme Vaudoise

Met geroosteerd knofloolk gemarineerde Tomme Vaudoise

  • 1 bol knoflook
  • 1 el +1 dl olijfolie
  • 1 Tomme Vaudoise
  • Enkele takjes citroentijm

Tomme Vaudoise met verse kruiden

  • 1 Tomme Vaudoise
  • 1+1 el olijfolie
  • 5 kerstomaatjes, in 4
  • 2 el zongedroogde tomaten, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 jonge uien, fijngehakt
  • ¼ tl piri piri (pili pili) in vlokken
  • Enkele blaadjes basilicum, in reepjes
  • Zout, peper

Voorbereiding

Tomme Vaudoise met een compote van gedroogde en verse vijgen

  1. Fruit de ui in de olijfolie. Voeg de verse vijgen en de gedroogde vijgen toe. Gaar gedurende 4 à 5 minuten.
  2. Voeg de ahornsiroop en de balsamicoazijn toe. Gaar verder gedurende 2 à 3 minuten.
  3. Verdeel de vijgencompote over de Tomme Vaudoise. Serveer de rest van de moes in een kom.

Met geroosteerd knofloolk gemarineerde Tomme Vaudoise

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rooster de met olijfolie bestreken knoflookbol gedurende 30 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen. Maak de teentjes knoflook los.
  2. Marineer de Tomme Vaudoise gedurende 3 dagen in 1 dl olijfolie met het geroosterde knoflook.
  3. Laat daarna de Tomme Vaudoise uitlekken. Werk af met de geroosterde teentjes knoflook en de citroentijm.

Tomme Vaudoise met verse kruiden

  1. Besprenkel de Tomme Vaudoise met 1 eetlepel olijfolie.
  2. Meng in een kom de kerstomaatjes, de zongedroogde tomaten, de rode ui, de jonge uien, zout en peper met de resterende olijfolie.
  3. Verdeel dit mengsel over de Tomme Vaudoise. Bestrooi met pilipili in vlokken en werk af met blaadjes basilicum.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept