Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Emmentaler-aubergines met peperonisaus

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 middelgrote aubergines
  • zout
  • braadboter
  • 200 g pikant Emmentaler, geraspt
  • 2 eieren
  • 2 salieblaadjes, fijn gehakt
  • zout, peper

Saus:

  • 1 knoflookteentje, in fijne plakjes gesneden
  • boter
  • 2 rode peperoni, in stukjes gesneden
  • 2 dl witte wijn
  • 20-30 g boter, koud, in stukjes gesneden
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. 1. Aubergines in 12-16 plakjes snijden, met zout bestrooien en 30 minuten laten staan. Dan met keukenpapier afdeppen en de aubergineplakjes in de braadboter flink aanbraden.
  2. 2. Kaas, eieren en salie mengen en met zout en peper op smaak brengen. Aubergines met dit mengsel bestrijken en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen. In de tot 220 °C voorverwarmde oven gratineren.
  3. 3. Voor de saus knoflook in de boter fruiten, peperoni toevoegen en ook even fruiten. Met witte wijn blussen en afgedekt laten garen. Door de passe-vite zeven. De saus in laten koken tot hij dik is, vervolgens de koude boter er langzaam door zwenken. Met zout en peper kruiden.
  4. 4. Saus op voorverwarmde borden scheppen en de Emmentaler-aubergines erop garneren.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.