Feuilletees met Emmentaler AOP en gebakken peren

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Emmentaler AOP
  • 1 vel uitgerold bladerdeeg
  • 2 Williams-peren
  • 30 g boter
  • Takjes kervel
  • Gepelde walnoten

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het bladerdeeg in 4 vierkanten van 8 cm.
  2. Maak met een mespunt een vierkant van 6 cm in het midden van de feuilletees en bak ze een kwartier in de oven.
  3. Schil de peren, snijd ze in kwartjes en besprenkel ze met citroensap.
  4. Bak de peren in boter en een snuifje poedersuiker in een pan en draai ze regelmatig om.
  5. Ciseleer de takjes kervel en snijd de Emmentaler AOP in fijne plakjes.
  6. Licht het middelste vierkant van de feuilletees op, garneer met de peren en plakjes Emmentaler AOP. Bestrooi met de geciseleerde kervel en gehakte gepelde walnoten.
  7. Versier je borden met fleur de sel en takjes kervel.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept