Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Fijnproeverssalade met Emmentaler AOP

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Gemakkelijk

Ingrediënten

Voor 4 personen

Sherryvinaigrette

  • 2 el sherryazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1/2 bosje bieslook, geciseleerd
  • 1 el olijfolie
  • 150 g kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 2 avocado’s, ontpit
  • 2 el citroensap
  • 8 kerstomaten, in 2 gesneden
  • Een handvol rucola
  • 100 g Emmentaler AOP, in krullen
  • 1 mespuntje paprika
  • Zout, peper

Voorbereiding

Sherryvinaigrette

  1. Meng de sherryazijn, zout, peper en olijfolie in een kom. Doe de bieslook erbij. Bewaar op een koele plaats.
  1. Verhit olijfolie in een pan. Braad de kippenlevertjes snel aan. Kruid met zout en peper. Houd warm. Snijd het vruchtvlees van de avocado’s in fijne plakjes. Bestrijk ze met citroensap.
  2. Verdeel de kippenlevertjes over de borden met de plakjes avocado, kerstomaten en rucola. Kruid met zout en peper. Garneer met de krullen Emmentaler AOP. Bestrooi met paprika. Nappeer met vinaigrette.
Aanbeveling

Heerlijk met sneetjes notenbrood.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.