Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Fondue met Vacherin Mont-d’Or AOP

  • Zonder vlees
  • (4 Sterren/6 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 knoflookteen, gepeld en in twee gesneden
  • 800 g Vacherin Mont-d’Or AOP, zonder korst, zo rijp mogelijk
  • 2 dl witte wijn
  • 2 afgestreken kl Maïzena
  • 1 glaasje calvados
  • Peper uit de molen, geraspte nootmuskaat, paprikapoeder, cayennepeper
  • 1 bosje bieslook

Voorbereiding

  1. Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Doe de Vacherin Mont-d'Or AOP en de witte wijn in de fonduepan en laat onder voortdurend roeren, smelten op een zacht vuur. Los de Maïzena op in de calvados, voeg toe aan de fondue, laat kort koken, kruid en serveer meteen. Bestrooi de fondue aan tafel met fijngehakte bieslook naar smaak.

Kaas in dit recept

Vacherin Mont-d'Or AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.