Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gegratineerde aubergines gevuld met vijgen en Gruyère AOP Réserve, geserveerd met tagliatelle met munt

  • 30 min. Bereidingtijd, 30 min. Kooktijd, 1 h. Totale tijd
  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 100 g Gruyère AOP Réserve
  • 2 aubergines
  • 1 gehakte groene paprika
  • 2 lente-uien, in fijne schijfjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10-15 kleine vijgen, in kwartjes gesneden
  • 12 zoete kerstomaten, in tweeën gesneden
  • 1 geplet knoflookteentje
  • Zout en peper naar smaak
  • 350 g tagliatelle

Saus

  • 60 g Gruyère AOP Réserve
  • 60 g pijnboompitten
  • 1 bosje munt (20g)
  • Zeste en sap van een citroen
  • 1 klein gehakt knoflookteentje
  • 60 ml extra vierge olijfolie

Voorbereiding

  1. Vulling: bak de ui en knoflook. Voeg het in blokjes gesneden auberginevlees toe.
  2. Vul de aubergine met de vulling, vijgen, geplette tomaten en ui. Bak 30 minuten in de oven.
  3. Pasta: kook de pasta. Giet af en meng met de pesto in een kom.
  4. Bestrooi de aubergines met Gruyère AOP Réserve en gril in de oven.
  5. Serveren:
  6. Bestrooi de pasta met pijnboompitten, enkele muntblaadjes en citroenzeste. Serveer met de aubergines.

Saus

  1. Mix de munt, de helft van de citroenzeste, de knoflook en de Gruyère AOP Réserve in een kom. Voeg de olijfolie toe.
  2. Rooster de pijnboompitten.
Aanbeveling

Weetje: Louis XIV was zo gek op vijgen dat La Quintinie, zijn hovenier, meer dan 700 vijgenbomen plantte in de koninklijke moestuin van het kasteel van Versailles!

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.