Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

GEGRATINEERDE BROODSNEETJES MET VACHERIN FRIBOURGEOIS AOP

  • 15 min. Bereidingtijd, 10 min. Kooktijd, 25 min. Totale tijd
  • (3 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • 4 el melk
  • 4 el witte wijn
  • 4 tot 6 sneetjes oud boerenbrood
  • 300 g Vacherin Fribourgeois AOP,
  • geraspt
  • 1 eigeel
  • 1 handvol veldsla
  • peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor. Fruit de uienringen in de olie. Zet opzij. Meng het eigeel met de Vacherin Fribourgeois AOP.
  2. Zet opzij. Meng de melk en wijn in een diepe schotel. Haal de sneetjes brood er snel door. Verdeel de kaas over de sneetjes. Garneer met uienringen. Breng op smaak met peper.
  3. Leg de sneetjes brood in een koekenpan of ovenschaal. Laat 10 tot 12 minuten gratineren onder de grill, tot de kaas smelt en er een lichtbruin korstje ontstaat.
  4. Verdeel over de borden. Werk af met veldsla.
Bereidingstip

Heerlijk met een frisse groene salade en eventueel wat gedroogde vleeswaren.

Aanbeveling

Variatietip : Vervang, bij voorbeeld, de Vacherin Fribourgeois AOP door Le Gruyère AOP.

Kaas in dit recept

Vacherin Fribourgeois AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.