Gegratineerde mosselen met een crumble van Emmentaler A0P

0.0 Sterren / 0 Stemmen
61 min.
Cook/bake time 51 min.

Ingrediënten

Voor een dertigtal mosselen

Crumble van Emmentaler AOP:

  • 40 g geraspte Emmentaler AOP
  • 4 el broodkruim
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 2 el tuinkruiden (bieslook, basilicum, platte peterselie), fijngehakt
  • Rasp van ½ citroen
  • 1 kg mosselen, gewassen en schoongemaakt
  • 1 dl witte wijn
  • Grof zeezout, peper

Afwerking

  • Bieslook

Voorbereiding

  1. Steek de barbecue aan.

Crumble van Emmentaler AOP:

  1. Meng in een schaal de Emmentaler AOP met het broodkruim en het knoflook. Voeg er de verse kruiden, de citroenrasp, zout en peper aan toe. Meng goed. Hou apart.
  1. Schraap de mosselen met een mesje en laat ze 30 minuten in het water doorweken. Doe de mosselen in een voorverwarmde pan met de wijn. Laat ze 2 minuten garen. Giet de mosselen in een vergiet en vang het vocht op. Verwijder de niet geopende mosselen. Verwijder van elke mossel één van de twee schelpen en giet het overtollig vocht er uit.
  2. Bedek de grill van de barbecue met een vel aluminiumfolie. Vouw de randen van de folie iets omhoog. Schik de mosselen in hun halve schelp in dit bakje. Giet over elke mossel 1 theelepel kookvocht en verdeel de Emmentaler crumble erover. Strooi nog enkele korreltjes zeezout op elke mossel. Laat op de barbecue garen gedurende 5 à 6 minuten. De crumble moet goudbruin gekleurd en de kaas gesmolten zijn.
  3. Verdeel over diepe bordjes. Werk af met bieslook.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept