Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Gemarineerde kaas met vruchten en noten

  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g Tilsiter, mild, of Appenzeller®, in 1/2 cm dikke plakken gesneden

Marinade

  • 1 dl witte wijn of appelsap
  • 1 el venkelzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 3-4 el suiker

Garnituur

  • 1 appel en 1 peer, in plakjes gesneden
  • Een paar gedroogde vossenbessen en abrikozen, eventueel klein gesneden
  • Pistaches, gehakt

Voorbereiding

  1. De kaas in driehoeken snijden.
  2. Voor de marinade alle ingrediënten aan de kook brengen en iets laten inkoken. Afgedekt laten afkoelen.
  3. Kaneelstokjes verwijderen. Kaas in de marinade leggen. Afgedekt een nacht in de koelkast marineren.
  4. De gemarineerde kaas op de borden leggen en de marinade erover druppelen. Met de vruchten en de noten garneren.
Voedingsinformatie

Daarbij past volkorenbrood of -toast.

Kaas in dit recept

Appenzeller®

Tilsiter

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.