Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Kaasbergjes (gipfeli)

  • Zonder vlees
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor ca. 20 stuks

Kwark-bladerdeeg:

  • 150 g meel (wit)
  • 1/2 TL zout
  • 80 g boter, koud, in stukken gesneden
  • 100 g roomkwark

Vulling:

  • 50 g roomkwark
  • 100 g pikante Gruyère, geraspt
  • 1 eigeel
  • zout, peper
  • 1 eigeel en 1 eiwit, gescheiden, voor het bestrijken

Voorbereiding

Kwark-bladerdeeg:

  1. 1. Voor het deeg meel, zout en boter in een kom met de handen tot een kruimelige massa wrijven. Roomkwark toevoegen en met een lepel of de deegschraper tot een deeg samenvoegen. Niet kneden. Koud wegzetten.
  2. 2. Het deeg op het koele werkblad tot een 20 x 40 cm grote rechthoek uitrollen, tweemaal vouwen en nogmaals koud wegzetten. Uit de koelkast nemen, weer uitrollen en opnieuw tweemaal vouwen. Opnieuw koud wegzetten.
  3. 3. Voor de vulling alle ingrediënten mengen en het geheel op smaak brengen.
  4. 4. Voor de bergjes het deeg 2 mm dik uitrollen en twee rechthoeken van 10 x 50 cm hoogte en 8 cm basislijn snijden. Snijkanten op elkaar leggen en koud wegzetten. Op elke driehoek een lepel vulling aanbrengen, de randen met eiwit bestrijken , vanaf de basislijn naar de punt toe oprollen, aandrukken en met het eigeel bestrijken.
  5. 5. De bergjes op een bakplaat leggen en 10-15 minuten in het midden van de tot 200 °C voorverwarmde oven goudbruin bakken.
Voedingsinformatie

Van de deegresten stangen en spiralen bakken.

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.