Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Kaassnoepjes

  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor ca. 24 stuks

  • bakpapier voor de bakplaat
  • 1 uitgerolde rechthoek van 340 g bladerdeeg

Vulling:

  • 150 g Emmentaler AOP, in kleine blokjes gesneden
  • 1 Gschwelti (aardappel, in de schil gekookt), in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, geraspt
  • 1 el mierikswortel, vers geraspt
  • 1 bosje bieslook, fijn gesneden
  • 3 el halfvolle room
  • Zout, peper

Garnituur:

  • een beetje eiwit, geklopt
  • 1 eidooier, opgeklopt met 1 EL halfvolle room, voor het bestrijken
  • event. bieslook voor de garnering
  • kumquats, in plakjes gesneden, en kruidnagels

Voorbereiding

  1. Voor de vulling alle ingrediënten goed mengen en het geheel op smaak brengen.
  2. Het deeg plat neerleggen en met het deegwieltje 24 rechthoeken uitsnijden. Op elke rechthoek in het midden 1-2 tl vulling scheppen. Deegranden met eiwit bestrijken, oprollen, uiteinden net als bij snoepjes draaien en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen. 15 minuten koel wegzetten.
  3. In het midden van de tot 220 °C voorverwarmde oven 10-15 minuten bakken. Naar smaak garneren met bieslook en kumquats. Heet of lauwwarm serveren.
Bereidingstip

Daarbij past salade.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.