Krokante heilbotfilets met Gruyère AOP Classic en mangosalade

0.0 Sterren / 0 Stemmen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Gruyère AOP Classic
  • 4 heilbotfilets (elk ongeveer 150 g), zonder vel
  • 4 koffielepels mosterd van Dijon
  • 1 kop paneermeel
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 gehakte knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snuifje zout en peper naar smaak

Mangosalade

  • 1 à 2 mango’s
  • 10-15 kerstomaten
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels limoensap
  • Fleur de sel en peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Snijd de kerstomaten in 2 en de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de mango’s eveneens in kleine blokjes.
  2. Doe ze in een kom, besprenkel met citroensap en voeg 1 à 2 snuifjes gemberpoeder toe. Doe de gehakte koriander, tomaten en paprika’s erbij. Bewaar op een koele plaats.
  3. Meng de ingrediënten voor het paneermeel (Gruyère AOP Classic, paneermeel, peterselie, knoflook, zout, peper en olijfolie).
  4. Kruid elke filet met zout en peper, smeer de filets in met mosterd en haal ze door het paneermeel.
  5. Bak de filets in een zeer hete pan met wat olijfolie en zet ze 5 minuten onder de grill. Serveer onmiddellijk met de mangosalade.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept