Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Krokante heilbotfilets met Gruyère AOP Classic en mangosalade

  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 100 g Gruyère AOP Classic
  • 4 heilbotfilets (elk ongeveer 150 g), zonder vel
  • 4 koffielepels mosterd van Dijon
  • 1 kop paneermeel
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 gehakte knoflookteentjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snuifje zout en peper naar smaak

Mangosalade

  • 1 à 2 mango’s
  • 10-15 kerstomaten
  • ½ rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • ½ bosje koriander
  • 2 eetlepels limoensap
  • Fleur de sel en peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Snijd de kerstomaten in 2 en de paprika’s in kleine blokjes. Snijd de mango’s eveneens in kleine blokjes.
  2. Doe ze in een kom, besprenkel met citroensap en voeg 1 à 2 snuifjes gemberpoeder toe. Doe de gehakte koriander, tomaten en paprika’s erbij. Bewaar op een koele plaats.
  3. Meng de ingrediënten voor het paneermeel (Gruyère AOP Classic, paneermeel, peterselie, knoflook, zout, peper en olijfolie).
  4. Kruid elke filet met zout en peper, smeer de filets in met mosterd en haal ze door het paneermeel.
  5. Bak de filets in een zeer hete pan met wat olijfolie en zet ze 5 minuten onder de grill. Serveer onmiddellijk met de mangosalade.
Bereidingstip

Tip: de heilbotfilet kan je vervangen door een andere witte vis met stevig vlees.

Aanbeveling

Weetje: mango’s komen uit Azië. Ze groeien in de uithoeken van India, Bangladesh en Birma. De mango wordt geassocieerd met het boeddhisme. Uit de geschriften blijkt immers dat Boeddha een mangoboomgaard als geschenk kreeg om er te mediteren.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.