Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Lauwwarme koolsalade met Vacherin Mont-d'Or AOP

  • Zonder vlees
  • (4 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 el suiker
  • 2 el boter
  • 400 g wittekool, in reepjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 1 tl komijnzaad
  • 4 jeneverbessen, gestampt
  • 0,5 dl appelwijn of alcoholvrije appelwijn
  • 2 el appelazijn
  • 3-4 el raapolie
  • 1 el bieslook, fijn gesneden
  • Zout
  • Peper
  • 400 g Vacherin Mont-d'Or AOP (kamertemperatuur)
  • Koolbladeren en bieslook voor de garnering

Voorbereiding

  1. Suiker karamelliseren. Pan van het vuur nemen. Boter toevoegen, smelten. Kool, uien, knoflook en kruiden toevoegen, roerbakken. Met appelwijn blussen, 10-15 minuten open laten sudderen, iets laten afkoelen.
  2. Azijn, olie en bieslook toevoegen, kruiden.
  3. Nog lauwwarme salade in koolbladeren scheppen, Vacherin Mont-d'Or AOP lepelgewijs erbij serveren.
Bereidingstip

Daarbij passen vers brood of broodjes.

Kaas in dit recept

Vacherin Mont-d'Or AOP

Score

Bron recept

Diese Rezept wurde von Swissmilk zur Verfügung gestellt. Die Swissmilk Website umfasst über 8‘000 Gratis-Rezepte, Kulinarische Tipps, Wissenswertes über Milch und Ernährungsinformationen.
Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.