
Lauwwarme koolsalade met Vacherin Mont-d'Or AOP
- Zonder vlees
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 el suiker
- 2 el boter
- 400 g wittekool, in reepjes gesneden
- 1 rode ui, in dunne reepjes gesneden
- 1 knoflookteentje, geperst
- 1 tl komijnzaad
- 4 jeneverbessen, gestampt
- 0,5 dl appelwijn of alcoholvrije appelwijn
- 2 el appelazijn
- 3-4 el raapolie
- 1 el bieslook, fijn gesneden
- Zout
- Peper
- 400 g Vacherin Mont-d'Or AOP (kamertemperatuur)
- Koolbladeren en bieslook voor de garnering
Voorbereiding
- Suiker karamelliseren. Pan van het vuur nemen. Boter toevoegen, smelten. Kool, uien, knoflook en kruiden toevoegen, roerbakken. Met appelwijn blussen, 10-15 minuten open laten sudderen, iets laten afkoelen.
- Azijn, olie en bieslook toevoegen, kruiden.
- Nog lauwwarme salade in koolbladeren scheppen, Vacherin Mont-d'Or AOP lepelgewijs erbij serveren.