Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Muffins met Le Gruyère AOP Classic en bieslook

  • 15 min. Bereidingtijd, 15 min. Kooktijd
  • Vegetarisch
  • (0 Sterren/0 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 225 g bloem
  • ½ tl zout
  • 2 el bakpoeder
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 100 g Le Gruyère AOP Classic, geraspt of in blokjes gesneden
  • 3 el bieslook, gehakt
  • ¼ tl pilipili (piri piri) in vlokken
  • 120 ml melk
  • 2 eieren, lichtjes geslagen
  • 80 g boter, gesmolten + 1 tl boter
  • peper

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
  2. Zeef meel met zout, bakpoeder en natriumbicarbonaat. Voeg de nootmuskaat, Le Gruyère AOP, het bieslook, de pilipilivlokken en peper toe. Meng goed. Zet apart.
  3. Meng de melk met de eieren en gesmolten boter. Voeg langzaam de droge ingrediënten toe. Roer snel.
  4. Het deeg moet klonterig blijven zodat de muffins luchtig zouden zijn. Verdeel het beslag in beboterde muffinpannen.
  5. Bak gedurende 5 minuten. Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C. Bak nog 10 minuten verder. Serveer warm of lauw.

Kaas in dit recept

Le Gruyère AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.