Noedels met asperges en kruidenpesto

0.0 Sterren / 0 Stemmen
Zonder vlees

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g groene asperges
  • 350 g noedels
  • 20 g boter

Pesto

  • 120 g gezouten Emmentaler AOP
  • 50 g cashewnoten
  • 2 bosjes gemengde aromatische kruiden, zoals kervel, peterselie, bieslook
  • 4 el koolzaadolie
  • Ongeveer 0,75 dl groentebouillon
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Rasp de kaas fijn. Hak de cashewnoten en kruiden grof. Doe ze in een mengbeker. Voeg de olie en bouillon toe en mix met de staafmixer tot een pesto. Kruid bij met peper en zout.
  2. Snijd de asperges in fijne, lange plakjes met een dunschiller.
  3. Kook de noedels al dente in het gezouten water. Laat uitlekken, zet opzij en bewaar een beetje kookwater. Bak de plakjes asperge in de warme boter. Voeg 3-4 eetlepels kookwater van de noedels toe en kruid met peper en zout. Meng de uitgelekte noedels met de asperges en pesto.
Bon
Appétit

Kaas in dit recept