Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Noedels met asperges en kruidenpesto

  • Vegetarisch
  • (5 Sterren/1 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g groene asperges
  • 350 g noedels
  • 20 g boter

Pesto

  • 120 g gezouten Emmentaler AOP
  • 50 g cashewnoten
  • 2 bosjes gemengde aromatische kruiden, zoals kervel, peterselie, bieslook
  • 4 el koolzaadolie
  • Ongeveer 0,75 dl groentebouillon
  • Peper en zout

Voorbereiding

  1. Rasp de kaas fijn. Hak de cashewnoten en kruiden grof. Doe ze in een mengbeker. Voeg de olie en bouillon toe en mix met de staafmixer tot een pesto. Kruid bij met peper en zout.
  2. Snijd de asperges in fijne, lange plakjes met een dunschiller.
  3. Kook de noedels al dente in het gezouten water. Laat uitlekken, zet opzij en bewaar een beetje kookwater. Bak de plakjes asperge in de warme boter. Voeg 3-4 eetlepels kookwater van de noedels toe en kruid met peper en zout. Meng de uitgelekte noedels met de asperges en pesto.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.