Website slechts in beperkte mate beschikbaar
Schakel cookies in om de website volledig te kunnen gebruiken.

Preisoep met brood

  • (2.5 Sterren/2 Stemmen)

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g prei
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1,5 l bouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 g Emmentaler AOP
  • 50 g gedroogd vlees
  • 1 bosje bieslook
  • 4-6 sneetjes oud brood

Voorbereiding

  1. Snijd de prei in rondjes van 5 mm. Hak de knoflook fijn. Verwarm de olie en stoof de prei en knoflook gedurende 5 minuten. Voeg de bouillon en laurierblaadjes toe, breng aan de kook en laat gedurende 5 minuten sudderen.
  2. Rasp de Emmentaler AOP grof. Snijd het gedroogde vlees in lintjes. Snijd de bieslook in rondjes. Verkruimel het brood, doe in de soep en laat het wellen. Dresseer de soep met het gedroogd vlees, de Emmentaler AOP en de bieslook.

Kaas in dit recept

Emmentaler AOP

Score

Overzicht recepten

Cookies op deze website: onze website maakt gebruik van cookies zodat wij en onze partners je kunnen herkennen en begrijpen hoe je onze website gebruikt. Door gebruik te maken van onze website stem je ermee in dat wij cookies gebruiken. Meer informatie.